Városi közlekedés (defunct)

Ez a blog a készítőinek lustasága más irányú elfoglaltsága miatt megszűntnek tekinthető, csak archív célzattal maradt itt.

 

A városi közösségi közlekedés kötöttpályás eszközei egy érdeklődő amatőr szemével. Na jó, néha nem csak a kötöttpályásak. Na jó, néha nem csak a városiak :)


 

Műsorvezető: Hamster és NZA
Közreműködik: KZsoci és Mk4047
Hangmérnök: az nem volt

Ajánlott olvasmány

Villamosok.Hu
A magyar villamosos oldal
"Elvesztett" sínek
Budapest megszüntetett villamosvonalai
Cities - mestska blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.01.12. 02:58 Hamster

Zürich: a közösségi közlekedési rendszerek Rolls-Royce-a

Mint azt a kommentezők megjegyezték, valóban túl csendes lett ez a blog az utóbbi hónapokban. Addig, míg valamelyik tanult kollegám nem jelentkezik saját cikkel, itt egy útibeszámoló Zürichből, mely repülővel egy és negyed órányira van csak, de életminőségben legalább két fényévnyire.

Erről persze nem csak a város közösségi közlekedési rendszere tehet, de azért az is nagyban hozzájárul. Például ott egy cég nem nyithat csak úgy akármennyi parkolóhelyet a dolgozók/vevők számára, hanem keményen fizetnie kell utánuk. Persze mások a távolságok, más az életmód, de azért figyelemre méltó, amikor egy jókora közlekedési csomópont el tud működni úgy, hogy nincs telelámpázva. Aki kárörvendeni akar, annak elmondom, hogy ott is láttam olyan bliccelőt, aki az ellenőrök láttán gyorsan lepattant a villamosról, és aztán a megállóból szidta őket - de legalább leszállt, és nem adta elő a "nekem jogom van nem fizetni ezért" című műsort. Szintén találkoztam sok meglaposodott kerekű villamossal, de azért határokon belül maradt a csörömpölés. Szóval egy nem presztizsszámba menő, hanem maximálisan funkcionális valamivel találkoztam:


Zürich: környezetbarátan olajozott gépezet (sok videóval)
Kék-fehér villamos, fehér villamos, fehér-kék villamos.
Laposan menő villamos, görbén menő villamos, meredeken menő villamos.
Városi káosz és hobbitelek a hurokvágány közepén.
Gyűjtővezérlésű sikló és hegyivillamosok a ködben.
Dübörgő villamosok és csikorgó villamosok.
Óriástroli és zónázó helyiérdekű a villamosvágányon.
Kukásvillamos és fogaskerekű vasút.
Stb...

Ami kimaradt a leírásból: hogy az audiovizuális utastájékoztató rendszerrel ellátott tujákon elbimmbammolták az egész- és félórákat. Mert hát azért az Órák Országában vagyunk :)

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés képek tömegközlekedés villamos svájc zürich


A bejegyzés trackback címe:

https://varoskoz.blog.hu/api/trackback/id/tr96872095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása