Városi közlekedés (defunct)

Ez a blog a készítőinek lustasága más irányú elfoglaltsága miatt megszűntnek tekinthető, csak archív célzattal maradt itt.

 

A városi közösségi közlekedés kötöttpályás eszközei egy érdeklődő amatőr szemével. Na jó, néha nem csak a kötöttpályásak. Na jó, néha nem csak a városiak :)


 

Műsorvezető: Hamster és NZA
Közreműködik: KZsoci és Mk4047
Hangmérnök: az nem volt

Ajánlott olvasmány

Villamosok.Hu
A magyar villamosos oldal
"Elvesztett" sínek
Budapest megszüntetett villamosvonalai
Cities - mestska blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.10.26. 12:27 Stadtbahn

Novemberi tramspotting

Tippek villamosfotósoknak

Az év egyik hagyományosan legborúsabb hónapja sok érdekességet tartogat a villamosfotósok számára ebben az évben. A temetői forgalom mindig hálás fotótéma - olyan helyeken, ahol az év többi napján sokat kell várni egy-egy villamosra ilyenkor egymás sarkát tapossák a tuják: így lesz ez az 59-es villamoson is, az igazi érdekességet azonban a pesti oldal tartogatja: idén is elindul ugyanis a 37B jelzésű viszonylat a Keleti pályaudvar és az Izraelita temető között: az eddigi évektől eltérően azonban most Ganz csuklósok helyett TW6000-esekkel fog üzemelni. Kőbányán azonban közlekedni fog egy másik temetői jártat is: a 28A jelzésű kocsik a Mázsa tér és az Új köztemető között szállítják az utasokat, ugyancsak hannoveri villamosokkal. Halottak napján és Mindenszentekkor a 28, 28A, 37 és 37B jelzésű villamosok 10 perces követéssel fognak közlekedni, így a Maglódi úti szakaszon nem lesz érdemes kikapcsolni a fényképezőgépet két fotó között. Megemlítendő, hogy október 26-a és 30-a között a 37-es délelőttönként is kijár a temetőhöz.

A temetői forgalom mellett vágányzárakat is tartogat az ősz utolsó hónapja: október 24-től november 8-áig vágányzár van a Mester utcában, a 21-es villamosok csak a Vágóhíd utcától kifelé közlekednek. November 3. és 25. között a 37-esen is felújítási munkákat végeznek: az Őrház és a Pongrácz úti lakótelep között szünetel a villamosközlekedés. Fontos megemlíteni, hogy várhatóan eltűnik a 13 éve használaton kívüli 29-es vonal kiágazása is, így sietnie kell annak, aki még meg szeretné örökíteni az egykori vásárvárosi villamosvonal kiágazását.

A vágányzárak legérdekesebb "mellékhatása", hogy november 3-a és 6 között Tátrák is járnak majd a 24-es vonalon: a 37-es kocsijai az Salgótarjáni utcai szakasz tehermentesítése miatt lesznek beosztva a 24-es viszonylatra, ahol eddig még menetrend szerinti forgalomban nem közlekedett ez a típus (UPDATE: Műszaki okok miatt a BKV lefújta a Tátrázást a 24-esen, és inkább Ganz csuklósok fognak áttelepülni Baross kocsiszínbe). Másik érdekesség, hogy a hírek szerint mindkét vágányzárnál előkerülnek a jelzőbotok, így akinek eddig nem volt lehetősége vagy szerencséje megörökíteni ezt az érdekes forgalomtechnikai eszközt, most egyszerre két helyen is próbálkozhat.

-mk-

1 komment

Címkék: budapest bkv villamos vágányzár temetői forgalom


A bejegyzés trackback címe:

https://varoskoz.blog.hu/api/trackback/id/tr661475758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása